Northern Soul og moderne Soul

Northern Soul som kultur oppstod i Nord- England og i Midlands, Skottland og Wales, smaxresdefault (15)ent på 60 -tallet. Musikken ble integrert i datidens engelske ungdomskultur. Spesielt hos de som omtales som Mods og Skinheads, som foretrakk både Soul og den senere Ska-musikken, som et alternativ til Rocken. Musikken ble her raskere, og mer hissig, enn det man vanligvis forbinder med de klassiske Soul-balladene. Dette var musikk som man kunne danse raskt til.

Amfetamin og dans på Twisted Wheel

Slik som Ecstasy fulgte House og Electronica på 1990-tallet var den britiske ungdomskulturen preget av ren amfetamin. Det betyr at musikken skulle og burde være rask, for å glede folk som kunne danse hele natten lang. Spesielt i Industribyene med mye innvandring utviklet det seg raskt spesialiserte musikkmiljøer som sirklet rundt et fåtall utvalgte nattklubber. Steder som Wigan Casino kunne åpne klokken 2 på natten, for så å holde det gående til klokken 8 på morgenen.

Black Power

Denne ungdomsbevegelsen adopterte mange særpreg som egentlig kjennetegnet den amerikanske sort-makt bevegelsen. Fans kunne man lett legge merke til ved at de bar afrikanske jakkemerker, eller at de hadde merker med den knyttede sorte neven, noe som ikke kun var en sympatierklæring til den sorte maktkampen, men også et symbol som med tiden ble ensbetydende med Norther Soul-bevegelsen.

White Power?

Den store ironien i denne historien ligger i at Norther Soul også er krybben til det som skulle bli 1970-tallets store skinhead-bevegelse, en ungdomskultur som vokser ut av Modsene. Disse har i ettertiden blitt utmalt som rasistiske bøller, men dette er kun en liten bit av sannheten. Skinheads omfavnet hovedsaklig den populære musikken som innvandrerne hadde med seg. Både sort amerikansk musikk og musikken til de karibiske innvandrerne stod høyt i kurs, uten at det var snakk om hat. Det dårlige ryktet oppstod fordi noen medlemmer av denne antiautoritære bevegelsen på et tidspunkt tilsluttet seg Nasjonal Front, og med dette ødela et rykte som i borgerpresse allerede var frynsete.