Norsk Soul av Noora Noor

Noora Noor er et talent utenom det vanlige, og har markert seg som en stor sangerinne. Hun har en kjærlighet for Soul-musikk og hun har vært med på å spre denne, bNoora_Noor_at_Notodden_Blues_Festival_2009åde i Norge og i utlandet. Hennes talent kan virke medfødt, selv om man også merker at det har blitt lagt ned mye arbeid i verkene.

Det første albumet som slo an i Norge, kom ut i 1999. Det ble tatt godt imot verden over, og låten Need You, ble spilt både på radio, og vist på TV. For platen vant Noora Hit Awards 2000 sin pris for beste kvinnelige artist. Etter dette ble Noora syk av tuberkulose, og det tok en stund før neste plate, All I Am, kunne komme ut i 2004. Har hadde Noor skrevet mange av tekstene selv, og platen blir som regel forbigått i stillhet. Hennes styrke er definitivt sangen, men ikke tekstforfatterskap.

Siste store anerkjennelse i 2009

Soul Deep er Noor sitt siste album, og her snakker vi igjen om hit-materiale. Platen fikk en sekser av VG, og solgte meget bra. Dette sørget for å gi Noor Spellemannsprisen for beste kvinnelige artist i 2009. Det er blitt litt stille fra Noora i den siste tiden, og det siste som er utgitt er to singler i 2010 og i 2011. Den siste platen solgte rundt 50 000 eksemplarer, men er til sammenlikning blitt streamet over 8 000 000 ganger på YouTube. Dette tilsier at det sikkert også finnes millioner av andre piratkopier der ute i verden.

Tidspunktet for neste plateslipp er blitt flyttet flere ganger. I mellomtiden har Noor samarbeidet med mange andre artister. MadCon, Mike Scott, Promo, Akhenathon og andre har nytt godt av hennes selskap. Dette har likevel betydd at lanseringsdatoen for skiven langsomt er blitt skjøvet fremover i tid. Først het det seg at den skulle komme i 2013, så ble 2015 nevnt. Til nå er det likevel stille.