De fem mest populære artistene i Norge

Den norske musikeren Morten Abel er svært kjent som soloartist og medlem av bandet The September When, og har vunnet flere Spellemannpriser. I løpet av sin musikerkarriere har han vært innom flere band, blant annet Mods – en norsk rockegruppe som synger på Stavangerdialekt. Mods sine sanger er store allsanger for den norske befolkningen, spesielt hittene “Tore Tang” og “Me to går allti aleina”. I tillegg til å være vokalist er Morten Abel også en dyktig gitarist, bassist og trommis, og han benytter seg ofte av munnspill i sine sanger. Ønsker du å lære deg å spille et instrument? – Kjøp instrument hos 4sound, Norges største musikkjede.

shutterstock_415922566Norsk musikk og musikk i Norge

Jaa9 og Onkel P er to av Norges mest populære artister, spesielt innen hiphop. Gruppen startet sine opptredener på en pub i Lillestrøm før de ble videre kjent i resten av landet. Det store gjennombruddet kom i 2003 med albumet Bondegrammatikk. På artifact.no kan du lese mer om Jaa9 og Onkel Ps spennende historie, i tillegg til artikler om bandtrender, festivaler og arrangementer som skjer rundt i landet. by:Larm er blant annet en stor arena for norsk musikk. Mange artister oppnår sitt gjennombrudd her og innslag fra kjente norske artister som Jaa9 og Onkel P er også å finne her.

Norske artister gjør det godt også på verdensbasis

På 80-tallet toppet det norske bandet a-ha den amerikanske Billboard listen med låten “Take on me”, og har gjort det stort både her hjemme og i utlandet. Kurt Nilsen vant Idol Norge i 2003 og ble verdenskjent da han vant World Idol i 2004. Videre har han turnert som soloartist og i forbindelse med gruppen “Lund, Nilsen, Fuentes, Holm”. Den siste tiden er det unggutten Kygo som er den store norske artisten å følge med på. Kygo er en EDM-musiker som ble kjent gjennom Youtube hvor han remixet kjente låter fra store stjerner. Han er per dags dato den artisten som raskest har nådd 1 milliard avspillinger på musikktjenesten Spotify.